Læsø Zosteras isoleringsbatts af ålegræs er resultatet af mødet mellem ålegræs og moderne produktionsteknologi

Restaureringen af tangtagene og det store formidlingsarbejde i forbindelse med det, har skabt opmærksomhed på ålegræssets utrolige egenskaber. Det har også medført at der høstes ålegræs af høj kvalitet på Møn og Bogø. Dette har dannet grundlaget for at Læsø Zostera nu producerer og sælger isoleringsbatts af ålegræs.

At ålegræs nu anvendes til isolering betyder at tangbønderne på Møn og Bogø har udsigt til at kunne afsætte ålegræs i store mængder i mange år frem. Det kan man glæde sig over på Læsø, fordi ålegræshøsten dermed ikke går i glemmebogen, når den store renovering af tangtagene er overstået. Dermed øges chancerne for at der fortsat kan købes kvalitetsålegræs til reperationer eller nye tage i fremtiden.

Isoleringen er udviklet i samarbejde mellem Henning Johansen gennem Læsø Tangbank og Møllerup Gods, der har produktionsvirksomheden Convert A/S. Udviklingen blev støttet af Innovationsfondens MUDP-pulje. Siden har Tangbanken skiftet navn til Læsø Zostera, der i dag står for at få den nye type isolering på markedet. Læsø Zostera drives af Gunnar Agerskov og Kirsten Lynge, og har adresse på Læsø. Læs mere på zostera.dk.